Crestron claimt het 4K tijdperk met DMF-CI-8

Degenen die onze blogs lezen weten dat we altijd met ons vak bezig zijn. Onlangs blogden we over de toekomst van 4K en de noodzakelijkheid van glasvezel. In het verlengde van deze twee blogs hebben we een mooie productupdate te melden! Crestron heeft namelijk als eerste digital media een fibre solution in de markt gezet die geschikt is voor 4K – HDCP2.2.

Met deze oplossing (DMF-CI-8) staat Crestron stevig in de schoenen richting de toekomst. Er zijn andere producten die een lagere versie van 4K ondersteunen, echter bij toekomstige 4K bronnen (en dus hogere resoluties) gaan deze tekort komen. Natuurlijk vinden ze ook daar een oplossing voor, maar dat kost tijd. Crestron is hen simpelweg voor.

Een ander voordeel van de fibre oplossing is het bereik. De fibre oplossing van Crestron haalt eenvoudig een bereik van 150 meter met een grote hoeveelheid data, bijvoorbeeld bij 4K beeld. Dat maakt het uitermate geschikt voor grotere woningen of bedrijfsruimtes.

Wat is HDCP2.2?

In het 4K tijdperk is HDCP2.2 de volgende generatie op het gebied van kopieerbeveiliging. Zo is deze kopieerbeveiliging bijvoorbeeld ingebouwd in UHD Blu-ray spelers en de Kaleidescape 4K-player.

Weinig tot geen 4K fabrikanten bieden distributie van video op basis van laatste HDCP en ondersteunen de toekomstige normen. Fabrikanten beweren vaak wel dat zij dit ondersteunen, echter in de praktijk geldt dit vaak voor computerbeeld en niet voor videoplayers en servers. Dat resulteert bijvoorbeeld in zwart of helemaal geen beeld.

Wil je de ultieme mediabeleving? Denk dan aan 4K, een hogere resolutie of zelfs Virtual Reality. Laat je goed adviseren en ga toekomstgericht te werk. Zo blijf je plezier houden van de producten.

Datum: 23 november 2016
Teksten zijn eigendom van De Opera Domotica
Bronnen: Crestron