Crestron Home versus Crestron maatwerk

De verschillen

Het zal niemand zijn ontgaan, maar Crestron heeft een flinke gamechanger toegevoegd aan zijn toch al superieure processoren, genaamd Crestron Home (voorheen Pyng OS3). Daarmee wordt de kwaliteit van Crestron voor een veel grotere doelgroep beschikbaar. Crestron Home is namelijk een uitgeklede variant en daardoor ook eenvoudiger te veroorloven. Toch bestaan er nog veel onduidelijkheden over deze nieuwkomer. Welke gelijkenissen en welke verschillen zijn er tussen een custom Crestron oplossing en de ‘eenvoudige variant’ Crestron Home? We zetten het uiteen in onze blog.

De configuratie van het Domotica systeem

We trappen af met de configuratie. Om verschillende redenen is dit het belangrijkste verschil. Crestron Home is binnen een(!) dag te configureren. Eenmaal aangesloten zoekt Crestron Home alle apparaten die mogelijk worden aangesloten op de processor. Een ander voordeel is dat Crestron Home werkt op Pyng OS3, dat draadloos is. Ruimtes zijn dan ook eenvoudig toe te voegen zonder bedrading.

De Crestron maatwerkoplossing wordt geprogrammeerd. Voorafgaande aan de installatie vinden er uitgebreide analyses plaats om zo het maximale uit het systeem te halen. Denk bijvoorbeeld aan de analyse van looproutes en andere leefgewoonten zoals het dagritme van bewoners.

Basalte Luxe schakelaars

De prijs van het domoticasysteem

Omdat er aanzienlijk meer arbeid aan de installatie van de custom oplossing wordt besteedt en er ook veel meer mogelijk is met het systeem is er een verschil in prijs aanwezig. Crestron Home is de uitgeklede variant en daardoor voor een grotere groep binnen bereik. Een goede zet van Crestron? Wij denken van wel!

Bij de implementatie van Crestron home praten we over een investering van enkele duizenden euro’s (tussen de 4.000 en 10.000 euro) , bij maatwerk is dat snel enkele tienduizenden euro’s, o.a. afhankelijk van de grootte van een woning, aantal ruimtes en aangesloten apparaten..

Beeld

Custom zegt het eigenlijk al. Je mag hier maatwerk verwachten. De installatie en configuratie is bij de maatwerk oplossing volledig naar eigen hand te zetten. Denk aan een interface in eigen taal, titels die door de bewoners zelf worden benoemd en met name de functionaliteiten die helemaal naar wens in te richten zijn. Bijvoorbeeld middels het IFTTT principe, waarbij activiteiten volledig afhankelijk zijn van andere activiteiten. Als A plaatsvindt, dan moet B starten.

Dit heeft bijvoorbeeld invloed op de mogelijkheden voor de beveiliging van een woning. Voor een strenge beveiliging van een woning en kavel worden verschillende zaken ingericht, die op de achtergrond vaak complex zijn om in te richten. Denk aan beveiliging met een hekwerk of gronddetectie in combinatie met thermische camera.

Het grote verschil tussen beiden systemen is de visualisatie. Wanneer er wordt gekozen voor Crestron maatwerk is het mogelijk om diverse plattegronden toe te voegen. Denk aan een plattegrond voor alle etages, maar ook voor de tuin of landgoed. Via deze plattegronden zijn zaken als beveiliging, klimaatcontrole, verlichting en andere Domotica te bedienen.

Luxe domotica

Samengevat

Heeft u een groot woon-en perceeloppervlak en uitgebreide wensen met betrekking tot de personalisatie van uw domoticasysteem? Dan kiest u voor maatwerk.

Woont u in een appartement of bijvoorbeeld een bescheiden vrijstaand huis? En vindt u het vooral belangrijk dat het comfort goed is ingericht en verlangt u geen maatwerk visualisaties of uitgebreide analyses? Dan is Crestron Home het beste dat u binnen die prijsklasse zult vinden.

Beiden zijn uiteraard te ervaren in onze showroom. Maak gerust vrijblijvend een afspraak. We kunnen u dan alle zaken nog een rustig toelichten.