De hack van KNX : storm in een glas water

Consternatie rondom KNX

Vandaag is er flink wat consternatie rondom de kwetsbaarheid van slimme woningen, woningen die zien voorzijn van Domotica. Met name KNX-systemen liggen onder vuur en zouden, volgens een ethisch hacker van Computest, eenvoudig te hacken zijn door het gebrek aan authenticatie. 17.444 gebouwen zijn daarmee kwetsbaar, waarvan er 1.322 zich in Nederland bevinden. Is dit vervelend? Absoluut! Is dit eenvoudig op te lossen? Zeker!

De oplossing voor de hack van KNX

Sinds de komst van Domotica zijn privacy en security veel voorkomende topics. Dit heeft o.a. te maken met de opmars van de huis, tuin en keuken domotica. Een groot deel van de producten is eenvoudig te installeren, maar security en privacy worden daarbij vaak vergeten. Is alle consternatie dan een storm in een glas water? Wij vinden van wel, het begint namelijk met een degelijke installatie en keuze voor goede producten.

In dit geval is de kwetsbaarheid van KNX eenvoudig op te lossen. Wanneer een KNX-systeem wordt geïnstalleerd, wordt er een gateway geplaatst, zodat je op afstand kunt bekijken en besturen. Dat laatste heeft verschillende voordelen, maar maakt de gateway kwetsbaar. Het is echter eenvoudige op te lossen door een Crestron processor en een firewall plus router voor het systeem te zetten. Crestron is daarmee de gateway naar buiten en zo is het probleem opgelost!

Maatwerk domotica

Vertrouwen in KNX

Wij zullen KNX nog steeds met veel zelfvertrouwen gebruiken. We geloven wel in de krachtige combi van Crestron en KNX.

Laat u bij de aanleg van uw domotica systeem adviseren voor een goed beveiligd systeem ontworpen door de IT specialisten van De Opera Domotica

Datum: 21 februari 2019
Teksten zijn eigendom van De Opera Domotica
Bronnen: nu.nl