Home Cinema

Bioscoopzitplaatsen

Een professionele thuisbioscoop is de droom van velen. En u kunt deze uit laten komen. De Opera Domotica kan een thuisbioscoop voor u maken waarbij u kunt kiezen tussen relaxte banken of echte ‘Home Theatre’ bioscoopstoelen. Deze zijn uitgerust met bekerhouders, geïntegreerde leesverlichting en elektrische verstelling of massage voor de ultieme bioscoopervaring.

Beeldweergave

U kunt kiezen voor een Theatre Curved Screen tot 6 meter breed, al dan niet met luidsprekers achter het scherm. Ook 3D behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk is de projectie op basis van 4k (3840×2160 pixels) projectoren. Deze hebben een bioscoopformaat en zijn ISF gekalibreerd.

Geluidsweergave

Bij een thuisbioscoop hoort bioscoopgeluid. Wij bieden u systemen van 5.1 tot en met 11.4 Deze zijn volledig THX gecertificeerd. Voorafgaand aan de realisatie toetsen we de akoestiek van de ruimte en passen daar het systeem op aan. Wilt u de top qua geluidsweergave? Dan is Wisdom audio een goede keus.

Akoestiek

Optimale beleving
Wist u dat 50% van ons kijkplezier bestaat uit een goede beleving van geluid? Deze beleving begint bij het begrijpen en analyseren van de akoestiek.

Een bioscoop, met name de achterste helft van de ruimte, is gericht op een diffuse weergave van effecten. Akoestiek is dus van doorslaggevend belang.

Het ontwerp van een dedicated home cinema begint daarom bij het akoestische ontwerp van wanden, vloeren en plafonds. We houden hierbij rekening met wel/geen trapvorming van stoelen/zitrijen.

Beste Home Cinema

Oplossingen

We maken gebruik van diverse materialen die geluid absorberen of lawaai beperken. Denkt u hierbij aan:

  • Akoestische wandpanelen
  • Akoestisch stucwerk
  • Akoestische stoffen
  • De juiste vloerkeuze
  • De beste indeling van de ruimte

De Opera Domotica is opgeleid akoestisch specialist en lid van het Akoestische Genootschap. Zo halen we het maximale uit ruimtes als een thuisbioscoop of woonkamer. Ook minimaliseren we op deze manier mogelijke geluidshinder, zoals nagalm.

thuisbioscoop inrichten

Beste Home Cinema

Lounge Home Cinema

TV-liften
We kunnen, gebruikmakend van de huidige technieken, een LED- of OLED-scherm makkelijk wegwerken indien gewenst. Er zijn liftsystemen die uit een kast of ander meubel omhoog of omlaag komen. Ook kan een schilderij weggeschoven worden.

Beeldweergave
U kunt kiezen voor een 4k/8k OLED/LED scherm van 26 tot 110 inch voor de weergave van ‘4k-televisie’, Blu-ray/DVD en Apple TV of PC. U kunt ook kiezen voor Mirror OLED TV (waarbij je de OLED monitor in de spiegel niet ziet als hij uitstaat maar wel superieur beeld geeft als hij aanstaat).

Geluidsweergave
De geluidsbronnen kunnen volledig in de muur of in het plafond weggewerkt worden (inwall/inceiling). Ze kunnen zelfs weggestuct worden in de muren. Actieve subwoofers in de muur wegwerken is ook een optie.

Bedroom Home Cinema

Onzichtbare integratie
Vanuit het plafond klapt een televisie naar beneden. Deze positioneren we zo dat u prettig televisiekijkt vanuit uw bed. Een hocker aan het voeteneind is een mooi alternatief voor ‘het opbergen’ van een 26 inch LED scherm (we maken dan gebruik van een TV-lift).

Beeldweergave
Weergave van ‘4k-televisie’, Blu-ray/DVD en met één druk op de knop heeft u ook het beeld van de poort of een bewakingscamera.

Geluidsweergave
Stereo of 5.1-systeem voor onopvallende geluidsweergave specifiek afgestemd op uw slaapkamer.

Beste Home Cinema

maatwerk home cinema met bioscoopgeluid

Beste Home Cinema 2013

CEDIA Awards Home Cinema

CEDIA Award Best Home Cinema
In het afgelopen decennium wist De Opera Domotica verschillende malen met projecten in de prijzen te vallen. Projecten wonnen verschillende CEDIA awards (Oscars binnen de internationale Domotica branche).

Binnen deze categorie gaat het om de Best Home Cinema met een waarde van EUR 120.000 en hoger. In 2013 wist De Opera Domotica met het project Cinema Tuschinski (Nu Dreamhome) deze prijs in de wacht te slepen. Eerder kregen wij al diverse eervolle vermeldingen en waren wij finalist in deze categorie.

Benieuwd wat De Opera Domotica voor u kan betekenen?