High-end Domotica voor exclusief landgoed

Algemeen

High end huisautomatisering – domoticasysteem waarin klimaat, AV, verlichting, beveiliging naadloos geïntegreerd zijn.

De opdracht

Het landgoed staat beter bekend als de residentie van één van zijn vorige eigenaren; Frits Philips. Met het overlijden van Dhr. Philips ging het landhuis bijna volledig tegen de vlakte en werd opnieuw opgebouwd. De huidige eigenaar vroeg De Opera Domotica een high-end huisautomatisering – domoticasysteem te installeren. We richtten o.a. de beveiliging, audio-video, verlichting en klimaatregeling in.

Beveiliging

Het landgoed heeft ongeveer 142 hectare grond, het landhuis is 2.582m2 en heeft maar liefst 40 kamers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overzicht een belangrijk uitgangspunt was bij de inrichting van de beveiliging. De toegang bij de poort en voordeur is ingericht met een intercomsysteem inclusief kleurencamera. Toegang tot het landhuis is verzorgd met een geavanceerd beveiligingssysteem, in combinatie met vingerscans. Bij een alarmmelding wordt o.a. de buitenverlichting aangestuurd. De beelden van de camera zijn op verschillende devices te zien in een eenvoudig overzicht. Daarmee is de controle over de woonomgeving gewaarborgd.

Multiroom audio – video

Een groot deel van de kamers is voorzien van Totem Acoustic opbouw en inbouw luidsprekers. Ook de muziek kan vanaf verschillende devices worden bediend. Zo zijn er touchscreens op de muur aangebracht en portable touchscreens aanwezig om radio, Kaleidescape, cd en dvd te bedienen.

Verlichting

Het landhuis heeft meerdere badkamers, een wijnkelder en woongedeeltes. KNX lightcontrol is gebruikt om deze ruimtes afzonderlijk te kunnen bedienen. Niet alleen zijn er KNX schakelaars geplaatst, maar ook bewegingsmelders die op basis van vooraf bepaalde criteria de verlichting aansturen.

Klimaatregeling

In het landhuis is gekozen voor zowel verwarming als verkoeling dat via een klokthermostaat en temperatuurmeting, voor iedere ruimte afzonderlijk, wordt verzorgd. Afzuiging en de ventilatie zijn gekoppeld en op deze manier eenvoudig te bedienen via de geïnstalleerde touchscreens.

Toegepaste merken: Creston, Totem, Kaleidescape, Pioneer en KNX

Bent u op zoek naar een manier om verschillende vormen van electronica in uw woonomgeving naadloos te integreren? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.

domotica buitenzwembad

Toegepaste merken:

Lutron
Kaleidescape
Crestron