Sergio Herman als Domotica-architect

Chefkok Sergio Herman wist in zijn leven al meerdere Michelinsterren te bemachtigen. Dat maakt hem een topchef. De Opera Domotica mag zich graag vergelijken met dergelijke topspelers. De kwaliteit van ingrediënten, service en uitvoering tot in absolute perfectie als speerpunten. Nu hij weer wat meer op tv te zien is, met het programma ‘Sergio en Axel: Van de Kaart’ vroegen wij ons af: wat nou als Sergio Herman een domotica-architect zou zijn?

Welke ingrediënten gebruikt hij, wat staat er op het menu? De Opera Domotica streeft er in ieder project naar om een woning naar ongekende hoogte te tillen als het gaat om het gebruiksgemak middels een domoticasysteem.

exclusieve verlichting interieur

Het menu

Het menu kan in feite worden gezien als het plan van aanpak. Hoe komen comfort, eenvoud en perfecte bediening samen? Wat is het plan om de bezoeker, of in dit geval de gebruiker, met een ervaring van zijn sokken te blazen? Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd. De juiste ingrediënten. Tel daarbij op: licht voor de ambiance, muziek, smaakbeleving en een perfecte presentatie. Dat vereist een goed domoticasysteem.

De inkoop

Een gerecht van topniveau begint bij de inkoop van topproducten. In de wereld van domotica zijn flink wat cowboys actief, mikkend op de massa, met producten van matige kwaliteit. Bij De Opera Domotica denken ze dan ook dat een chefkok van dit niveau voor topmerken kiest zoals Crestron, Kaleidescape en Architettura Sonora of Morel.

Het comfort

Er zijn natuurlijk nog meer zintuigen te prikkelen! Een klimaatsysteem zorgt voor een fijne temperatuur, maar ook verkoeling als dat nodig is. Elektrische shutters voor de juiste lichtinval en een lichtplan dat samen met de muziek zorgt voor een uitstekende ambiance in iedere ruimte.

De saus

Een perfecte integratie van alle apparaten, afgestemd op de leefgewoonten van de gebruiker kan niet zonder de saus die alles samenbrengt: het domoticasysteem. Crestron blinkt hierin uit. Het systeem is de onmiskenbare top in de markt. Het is een domoticaspecialist die het systeem volledig af weet te stemmen op uw wensen.

domotica villa

Veiligheid

Wanneer iedereen is uitgegeten is er uiteraard nog ruimte voor een borrel aan de bar. Daarna gaat het slot erop. Een goed beveiligingssysteem is dan natuurlijk erg prettig; een systeem dat gemakkelijk te bedienen is, ook vanuit huis, wanneer de chef thuis bij zijn familie is.

Publicatie: The Art of Living | 15 sept 2020
Tekst: De Opera Domotica
Fotografie: De Opera Domotica