Manier van werken

Consultancy

Hoe wilt u leven?
Hoe zien uw leefstijl en gezinssituatie eruit? Welke specifieke wensen heeft u? In een oriënterend gesprek bespreken we graag met u wat mogelijk en/of raadzaam is op het gebied van domotica.

Wat is mogelijk en hoe werkt het?
Wij gaan altijd uit van uw budget en uw wensen. We maken een initieel voorstel (inclusief ontwerp) dat daarop gebaseerd is. In dit voorstel lichten we het systeem helder toe.

Welke producten in welke ruimtes?
We stellen een gedetailleerde offerte voor u op waarin u precies ziet wat de beste oplossingen zijn voor iedere specifieke ruimte.

Ontwerp

Systeemontwerp
De ontwerpen verwerken we in AutoCad tekeningen. U ziet zo in een oogslag welke componenten in welke ruimte komen. Bekabeling en aansluitschema
Ook deze werken we uit in duidelijke documenten, die we samen met de benodigde bekabeling aan de elektrotechnische installateur aanleveren.

Functionaliteit
Het systeem moet voor u zo klaar als een klontje zijn. We beschrijven dan ook exact wat er per ruimte en vanuit welk bedienpaneel allemaal mogelijk is.

Projectmanagement

Projectleiding
U heeft één aanspreekpunt (projectleider) binnen de organisatie van De Opera Domotica die al uw vragen beantwoordt.

Planning werkzaamheden
We plannen al onze werkzaamheden in samenspraak met de bouwmanager, de elektrotechnisch installateur, het bouwbedrijf en de (interieur)architect.

Bouwvergaderingen
Goede afstemming is vaak het halve werk. We wonen bouwvergaderingen daarom op regelmatige basis bij. Indien nodig voorzien we bouwpartners van aangepaste tekeningen en/of wijzigingen in de uitvoering.

Installatie

Bedrading
De elektrotechnisch installateur legt de bedrading aan. En als de volledige aanneming bij De Opera Domotica ligt? Dan zorgen onze eigen elektrotechnisch installateurs voor de bedrading.

Componenten en programmering
Wij testen vooraf alle componenten van uw systeem en bereiden deze ook voor op de installatie. 80 tot 90% van uw systeem is al voor installatie door ons geprogrammeerd. Het laatste deel van de programmering vindt na installatie plaats.

Afmontage en aansluiten
Het afmonteren en aansluiten van bekabeling op verdeelstroken vindt plaats vóór het schilder- en interieurwerk.

Componenten plaatsen
Gespecialiseerde monteurs van De Opera Domotica plaatsen altijd zelf de luidsprekers, televisies, touchscreens et cetera.

Ingebruikstelling

Programmering
De programmering hebben we al grotendeels voorbereid. We lopen deze in het systeem nauwkeurig na en testen deze uitgebreid on-site.

Optimalisatie
We stellen de geluids- en beeldinstellingen per ruimte voor u in volgens een vast protocol. Alles voor een optimale gebruikerservaring!

Vooroplevering
U en uw gezinsleden moeten het systeem probleemloos kunnen bedienen. We leveren het systeem dan ook met een volledige uitleg van de afgesproken functionaliteit per ruimte/bediendeel op.

Serviceperiode
Natuurlijk moet u de ruimte krijgen even aan het systeem te wennen en te kunnen beoordelen of het aan al uw wensen voldoet. We geven u daarom een maand de tijd om het nieuwe systeem goed te kunnen ervaren. Daarna voeren we eventueel door u gewenste wijzigingen of uitbreidingen door.

Service

Revisie en handleiding
Deze overleggen we aan u in de vorm van een map met garantieverklaringen en producthandleidingen.

Servicecontract
U kunt bij ons een servicecontract afsluiten. De inhoud is afhankelijk van uw systeem en het door u gewenste serviceniveau. Wij bieden u ook 24/7 service voor uw verlichting, beveiliging en klimaatregeling als u dat graag wilt.

Gewenning
Drie maanden na oplevering bent u gewend aan het systeem. Onze projectleider maakt dan nog een afsluitende afspraak met u om de laatste puntjes op de i te zetten. Daarna is het alleen nog maar GENIETEN.

Benieuwd wat De Opera Domotica voor u kan betekenen?