Waarom de Opera Domotica?

De Opera Domotica is als één van de eerste ondernemingen in Nederland gestart met ontwerp, engineering en realisatie van high-end domotica systemen.

Verschillende CEDIA awards

In de afgelopen jaren zijn we met verschillende projecten in de prijzen gevallen. Een CEDIA award wordt gezien als een Oscar binnen ons vakgebied. Met trots vermelden we dat we o.a. prijzen wonnen voor “Best Showroom”, “Best Lighting Scheme” en “Best Home Cinema” en Best Domotica System”.

Vanuit deze jarenlange ervaring weten we precies hoe het opstarten, uitvoeren en opleveren van een domotica systeem hoort te gaan. De keuzes voor specifieke koppelingen met systemen voor beveiliging, koeling & verwarming en wellness zijn al meerdere malen getest en geoptimaliseerd.
Hierbij zijn in veel gevallen in samenspraak met producenten unieke ‘interfaces’ ontwikkeld om een zo eenvoudig mogelijke bediening te kunnen realiseren.

Een systeem staat of valt met ervaring & expertise
Het is relatief simpel om systemen aan elkaar te knopen. Alleen na de uitvoering van tientallen projecten zijn de valkuilen of mogelijke problemen bekend en kunnen dan ook voorkomen worden.

Een vloeiende en probleemloze installatie en werking zijn dan ook gegarandeerd.

Elk vakgebied zijn eigen experts

Voor het programmeren van het systeem en de gebruikerservaring zijn specifieke ‘skills’ nodig. Het selecteren van luidsprekers, formaten beeldscherm en andere audiovisuele aspecten dient door een expert te gebeuren. Iedere ruimte is anders en dient dan ook zo bekeken en uitgevoerd te worden.

Unieke software modules in eigen huis ontwikkeld

Vanuit de continue hang naar ‘simplificeren’ van de bediening zijn diverse software modules ontwikkeld. Een module voor volledige besturing van een elektronisch beveiligingsysteem zorgt ervoor dat we per ruimte weten of er iemand aanwezig is of een deur open staat.

Een thermostaat softwaremodule brengt de complexe besturing van koeling & verwarming systemen terug tot het instellen van een wekprogramma met bijbehorende gewenste temperatuur.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?