Hoe werken wij

Of het nu gaat om een home cinema systeem in een aparte ruimte, een multiroom audio systeem realiseren bij een kleine renovatie of een volledige nieuwe elektra, beveiliging en domotica installatie; De Opera Domotica ontwerpt, begeleid en realiseert iedere fase.

Ieder project wordt van de start tot de oplevering door één projectleider van de Opera begeleid of het nu gaat om elektra, beveiliging, audio-video.

1. CONSULTANCY

Hoe gaat u leven? In een oriënterend gesprek zullen we uitgaande van uw leefstijl, gezinssituatie en wensen bespreken wat mogelijk is of raadzaam te automatiseren.

Wat is mogelijk en hoe gaat dit werken? Vanuit een initieel voorstel en ontwerp zullen we het systeem toelichten en binnen het budget aanpassen aan de wensen.

Welke producten op welke plaats? Vanuit het budget worden de beste oplossingen gepresenteerd in een gedetailleerde offerte per ruimte opgesteld.

2. ONTWERP

Systeem ontwerp: wordt verwerkt in de AutoCad tekeningen zodat per ruimte exact zichtbaar is, welke componenten waar komen.

Bekabeling en aansluitschema:
wordt uitgewerkt in duidelijke documenten die samen met de benodigde bekabeling aan de elektrotechnische installateur aangeleverd worden

Functionaliteit:
van het systeem per ruimte beschrijft exact wat er vanuit welk bediendeel mogelijk is.

3. PROJECT MANAGEMENT

Projectleiding: rust bij één aanspreekpunt (projectleider) binnen de organisatie van de Opera Domotica

Planning werkzaamheden:
gebeurt in samenspraak met de bouwmanager, elektricien, bouwbedrijf en (interieur)architect.

Bouwvergaderingen:
worden op regelmatige basis bijgewoond en indien nodig voorzien van aangepaste tekeningen en/of wijzigingen in de uitvoering.

4. INSTALLATIE

Bedrading: wordt door de elektrotechnische installateur aangelegd, of indien de volledige aanneming bij de Opera ligt door onze eigen elektriciens.

Componenten en programmering:
van het systeem zijn inmiddels getest, voorbereid en voor 80-90% geprogrammeerd.

Afmontage en aansluiten:
van bekabeling op verdeelstroken gebeurt in de fase vóór het schilder- en interieurwerk.

Componenten plaatsen: zoals luidsprekers, televisies, touchscreens..etc gebeurt altijd door gespecialiseerde monteurs van de Opera Domotica.

5. IN GEBRUIKSTELLING

Programmering: die grotendeels voorbereid is, wordt in het systeem nagelopen en uitgebreid getest on-site

Optimalisatie:
van met name de gebruikerservaring, geluids- en beeldinstellingen wordt per ruimte uitgevoerd volgens een vast protocol.

Vooroplevering:
van het systeem met een volledige uitleg van de afgesproken functionaliteit per ruimte / bediendeel.

Service periode: van een maand voor het kunnen ervaren van het systeem. Hierna worden de eventueel gewenste wijzigingen of uitbreidingen doorgevoerd

6. SERVICE

Revisie en handleiding: worden overlegd in de vorm van een map met garantieverklaringen en productmanuals.

Servicecontract:
afhankelijk van het systeem en het gewenste serviceniveau. Voor verlichting, beveiliging en klimaatregeling is een 24h service mogelijk.

Gewenning:
met het systeem tot drie maanden na oplevering. Onze programmeur zal dan een afsluitende afspraak maken om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarna is het ‘GENIETEN’

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?