Algemeen

cinema1 (2)Oppervlak: 3000m2 | Inhoud 10.000m3

High end huisautomatisering – domoticasysteem waarin audio-video, klimaat, verlichting, beveiliging naadloos geïntegreerd is.

De opdracht

De klant vroeg om een high end huisautomatisering – domoticasysteem met daarin de nieuwste technieken verwerkt. Er diende een hoogwaardig multiroom audio & video systeem geïnstalleerd te worden met een zeer goede geluidskwaliteit. Eenvoud van bediening en een toekomstgericht systeem waren de uitgangspunten.

Audio en Video in de woning

Voor de verschillende ruimtes is gekozen voor een Full HD distributie van HDTV, Kaleidescape Dvd en Apple TV. Voor alle ruimtes werden de ontvangers centraal in de technische ruimte geplaatst. Vanuit iedere ruimte is het mogelijk HDTV, internetradio, centrale Apple Tv en Kaleidescape dvd en weer te geven. De Home cinema heeft de beschikking tot centrale bronnen en eigen bronnen als een 3d Blu-ray speler. De Cinema heeft de CEDIA award ‘ Best Home cinema gewonnen.

Beveiligingssysteem

De toegang bij zowel poort als voordeur wordt bewaakt door een intercomsysteem met kleurencamera. Toegang tot de woning wordt via een geavanceerd elektronisch beveiligingssysteem in combinatie met vingerscans verzorgd. Door de totaalintegratie wordt zowel binnen- als buitenverlichting aangestuurd bij een alarmmelding.

Dedicated Home Cinema

Er is een ‘ high-end home theatre gerealiseerd volledig akoestisch en integraal ontworpen.

Het geluidsysteem is op basis van Wisdom audio, projectie op basis van een 3D Digital projection projector met volledig masking scherm.

De mening van de CEDIA jury: A 3D ‘picture perfect’ home cinema built from scratch.

Multiroom audio

Alle ruimtes zijn voorzien van Totem acoustic opbouw en inbouwluidsprekers, bediening van radio, Kaleidescape cd en dvd gebeurt via de touchscreens in de muur, portable touchscreens en iPad.

Lutron light control

Alle ruimtes worden bediend door middel vanLutron ‘schakelaars’ en Crestron bewegingsmelders die het Lutron systeem aansturen. Lutron is gekozen om de eenvoudige bediening.

Onzichtbare high end domotica

De bediening gebeurt in de meeste ruimtes met een Crestron TPS touchscreen. Deze bied bediening van alle denkbare functies met daarbij de weergave van intercomvideo, bewakingscamera’s. In de ruimtes met televisies zijn Crestron MLX  handzame remotes toegepast.

De mening van de CEDIA jury: A truly breathtaking integrated home automation and audio-visual system for a luxury family home.

Klimaatregeling

In de villa is een systeem voor zowel verwarming als koeling geïnstalleerd. De Opera Domotica heeft de temperatuurmeting en klokthermostaat voor iedere ruimte onafhankelijk verzorgd. Gekoppeld hieraan is de regeling van ventilatie en afzuiging in één hand en zo volledig te bedienen via de touchscreens.

Toegepaste merken

Crestron, Control 4, Lutron, Extron, Integra, MOREL, Wisdom audio, Totem acoustic,Velodyne, Kaleidescape, Apple, EPSON 4k, Sony 4k, Samsung.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?