Algemeen

cedia-awardHigh end huisautomatisering – domoticasysteem waarin audio-video, klimaat, verlichting, beveiliging naadloos geïntegreerd is. De woonboerderij is uitgebreid beschreven in een artikel in ‘WONEN Landelijke Stijl’ van januari 2012.

De opdracht

De klant vroeg om een high end huisautomatisering – domoticasysteem onopvallend geïntegreerd in de landelijke uitstraling van de villa. Door de grootte van perceel en woonboerderij is zowel toegang als beveiliging en verlichting volledig bestuurd.De touchscreens dienden zo klein als mogelijk en eenvoudig te bedienen zijn.

Audio en Video in de woning

Voor een ongelimiteerd aantal zenders en HDTV is er gekozen voor een geavanceerd satellietsysteem. Voor alle ruimtes werden de ontvangers centraal in de technische ruimte geplaatste. Vanuit iedere ruimte is het mogelijk satelliettelevisie, satellietradio, centrale Apple Tv, Kaleidescape dvd, Kaleidescape Music/cd, internetradio weer te geven. Het buitenzwembad en poolhouse/questhouse is in aanbouw en krijgt de beschikking over alle functionaliteiten van de villa.

Beveiligingssysteem

De toegang bij de grote poort wordt bewaakt door een intercomsysteem met kleurencamera.Om het perceel volledig in beeld te hebben bij calamiteiten is rondom de woning een dekkend camerasysteem geïnstalleerd dat continu opgenomen wordt. Gekoppeld aan de beveiliging wordt bij betreden van het perceel direct een alarmmelding gegenereerd en de opname gestart. De beelden zijn vanuit de touchscreens,de televisies en op afstand via iPhone en iPAD te bekijken.Door de totaalintegratie wordt zowel binnen- als buitenverlichting aangestuurd bij een alarmmelding.

Dedicated Home Cinema

In de speelkamer is een home cinema ruimte gerealiseerd zonder afbreuk te doen aan de zorgvuldig uitgevoerde stijl van de inrichting. Op basis van een 250cm breed projectiescherm en een Totem acoustic 5.1-geluidssysteem wordt er een home cinema beleving gerealiseerd.

Multiroom audio

Alle ruimtes zijn voorzien van Totem acoustic opbouw en inbouwluidsprekers, bediening van radio, Kaleidescape cd en dvd gebeurt via de touchscreens in de muur, portable wifi touchscreens en iPAD.

Lutron lightcontrol

Alle ruimtes worden bediend door middel vanLutron ‘schakelaars’ en Crestron bewegingsmelders die het Lutron systeem aansturen. Lutron is gekozen om de eenvoudige bediening en eenvoudige aanpassing van de lichtscènes door de bewoner.

Onzichtbare high end domotica

De bediening gebeurt in de meeste ruimtes met een Crestron TPMC touchscreen. Deze bied bediening van alle denkbare functies met daarbij de weergave van intercomvideo, bewakingscamera’s. In de ruimtes met televisies zijn Crestron TPMC 3X mini wifi remote touchscreens toegepast.

Klimaat regeling

In de villa is een systeem voor zowel verwarming als koeling geïnstalleerd. De Opera Domotica heeft de temperatuurmeting en klokthermostaat voor iedere ruimte onafhankelijk verzorgd. Gekoppeld hieraan is de regeling van ventilatie en afzuiging in één hand en zo volledig te bedienen via de touchscreens.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?