Algemeen

2012-Best-Integrated-HomeHigh end huisautomatisering – domoticasysteem waarin audio-video, klimaat, verlichting, beveiliging naadloos geïntegreerd is.

De opdracht

De klant vroeg om een high end huisautomatisering – domoticasysteem met daarin de nieuwste technieken verwerkt. Er diende een hoogwaardig multiroom audio & video systeem geïnstalleerd te worden met een zeer goede geluidskwaliteit. Eenvoud van bediening en een toekomstgericht systeem waren de uitgangspunten.

Audio en Video in de woning

Voor de verschillende ruimtes is gekozen voor een Full HD distributie van HDTV, Kaleidescape Dvd en Apple TV. Voor alle ruimtes werden de ontvangers centraal in de technische ruimte geplaatste. Vanuit iedere ruimte is het mogelijk HDTV, internetradio, centrale Apple Tv, Kaleidescape dvd en Kaleidescape Music/cd weer te geven. In de kelder heeft de Home cinema de beschikking tot centrale bronnen en eigen bronnen als een Game console. De Cinema is genomineerd tijdens de CEDIA awards als Entrant ‘Best Home Cinema category UNDER £40,000 (€48,000)

Beveiligingssysteem

De toegang bij zowel poort als voordeur wordt bewaakt door een intercomsysteem met kleurencamera. Toegang tot de woning wordt via een geavanceerd elektronisch beveiligingsysteem in combinatie met vingerscans verzorgd. Door de totaalintegratie wordt zowel binnen- als buitenverlichting aangestuurd bij een alarmmelding.

Dedicated Home Cinema

In de kelder is een ‘Music theatre’ gerealiseerd. Door de combinatie van bar ruimte en cinema is het geluidsysteem uitgewerkt voor hoogwaardige muziekweergave en filmweergave. Op basis van een 250cm breed projectiescherm en een Totem acoustic 5.1-geluidssysteem wordt er een home cinema beleving gerealiseerd.De akoestische aanpassing is uitgevoerd op basis van een Audyssey meting en calibratie.

Multiroom audio

Alle ruimtes zijn voorzien van Totem acoustic opbouw en inbouwluidsprekers, bediening van radio, Kaleidescape cd en dvd gebeurt via de touchscreens in de muur, portable wifi touchscreens en iPad.

Lutron lightcontrol

Alle ruimtes worden bediend door middel van Lutron ‘schakelaars’ en Crestron bewegingsmelders die het Lutron systeem aansturen. Lutron is gekozen om de eenvoudige bediening en eenvoudige aanpassing van de lichtscènes door de bewoner.

Onzichtbare high end domotica

De bediening gebeurt in de meeste ruimtes met een Crestron TPS touchscreen. Deze bied bediening van alle denkbare functies met daarbij de weergave van intercomvideo, bewakingscamera’s. In de ruimtes met televisies zijn Crestron MLX  handzame remotes toegepast.

Klimaat regeling

In de villa is een systeem voor zowel verwarming als koeling geïnstalleerd. De Opera Domotica heeft de temperatuurmeting en klokthermostaat voor iedere ruimte onafhankelijk verzorgd. Gekoppeld hieraan is de regeling van ventilatie en afzuiging in één hand en zo volledig te bedienen via de touchscreens.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?