Slimme villa

Algemeen

High end huisautomatisering – domoticasysteem waarin klimaat, verlichting, beveiliging naadloos is geïntegreerd. Het project heeft de naam “World of Colour” gekregen en wist in juni 2016 een CEDIA Award in de wacht te slepen.

De opdracht

Door de grote raampartijen van de villa is de tuin vanuit verschillende standpunten zichtbaar. Om een optimale beleving van de villatuin te creëren is de Opera Domotica ingeschakeld. Het lichtplan dat werd gemaakt door Jolanda Thielens van lichtaan.com hebben we tot in perfectie uitgevoerd. De verschillende seizoenen worden benadrukt door de strategische plaatsing van de verlichting in de tuin. Op deze manier worden de verschillende ruimten in de tuin tot leven gebracht.

Mediaroom & high end audio

Wat is een leven zonder muziek? Deze villa beschikt over high end oplossing op het gebied van beeld en geluid. Zo is er onder andere een mediaroom ingericht. We installeerden KEF en Totem Acoustic speakers. Daarnaast plaatsen we een scherm dat uit het plafond naar beneden komt, waarop elk beeld wordt geprojecteerd door een EPSON projector.

Domotica in de woning

In de woning is Domotica op verschillende wijzen toegepast. Zo is het zwembad volledig uitgelicht met stijlvolle en kleurrijke verlichting. Het kleurgebruik zorgt ervoor dat binnen en buiten ook optisch worden verbonden. Vanuit de raampartijen is zicht op de tuin en andersom heb je vanuit de tuin een prachtige inkijk op het binnenzwembad. Ook de verlichting in de rest van de woning is Domotica gestuurd. Smits projecten is verantwoordelijk voor de verlichting en de afwerking in de villa.

Beveiligingssysteem

Slim wonen betekent bij De Opera Domotica niet alleen het inrichten van lichtschema’s, maar ook het aanleggen van zeer geavanceerde beveiliging van de woning en tuin. Door een dergelijke inrichting krijgen inbrekers geen kans. Wanneer het donker is en het systeem detecteert een inbreker dan wordt de bewoner, maar ook de buurt op verschillende manieren gewaarschuwd, bijvoorbeeld met knipperende tuinverlichting.

Light control

De Domotica oplossing welke is geïnstalleerd is slim ingericht en reageert op verschillende data en tijden. De kleuren en helderheid van het licht worden zo automatisch aangepast aan het moment. Dimmers en RGBW kleurcontrole zijn dermate slim zodat verschillende elementen in de tuin per seizoen, zoals bijvoorbeeld de herfst, stijlvol worden belicht in relevante kleuren. Dit alles verloopt volledige geautomatiseerd. Bij een dergelijke schema adviseren we, maar is de wens van de opdrachtgever altijd leidend.

Domotica en wellness

Als je de woning betreedt krijg je het echte wellnessgevoel. Dat is ook in de tuin voelbaar. Er zijn namelijk verschillende wellnesselementen opgenomen in de tuin. Zo is er een zwembad geplaatst, dat we samen met de waterval hebben belicht. Zo lopen beiden als het ware in elkaar over.

Onzichtbare high end Domotica

Een Crestron processor zorgt ervoor dat alle 39 zones in de tuin individueel bediend kunnen worden. Een groot aantal zones in de tuin betekent dat er behoorlijk wat apparatuur en verlichting wordt geïnstalleerd. Vanzelfsprekend zorgden we er ook bij dit project voor dat alles is weggewerkt en voor het oog onzichtbaar is.

Bediening

Het systeem draai qua tuin en verlichting volledig autonoom afhankelijk van lichtintensiteit en seizoen. De bediening van de media room vindt plaats door een iPAD en een dedicated Crestron remote die alle AV apparatuur bedient met een eenvoudige handeling.

CEDIA Award

Voor dit project wist De Opera Domotica een CEDIA Award in de wacht te slepen voor “Best Lighting Scheme”. In ons vakgebied zou je kunnen zeggen dat we een oscar hebben gewonnen, die we dan ook met gepaste trots in ontvangst hebben genomen.

In de categorie “Best Media Room over 15000” kreeg het project van CEDIA de titel “Highly commended”. Het project heet Living Cinema en refereert naar de mediaroom van de villa. We installeerden in deze ruimte onder andere KEF en Totem Acoustic speakers. Daarnaast plaatsten we een scherm dat uit het plafond zakt, waarop kraakhelder beeld wordt geprojecteerd door een EPSON projector.

Toegepaste merken

Crestron, Wisdom audio, DENON, Epson, Totem acoustic.

Wilt u dit graag zelf ervaren? Bel of mail ons voor een vrijblijvende – en inspirerende! – afspraak!

Toegepaste merken:

Crestron
Epson
Wisdom Audio