Tijd voor de foldable electronics

We vinden ze in menig huishouden al terug; de gebogen (curved) tv. Zeker wanneer je kiest voor een grote televisie levert de curved tv het maximale bioscoopgevoel. Hoe zou dit zijn bij andere devices, zoals de telefoon of tablet? Nou daar hoeven we niet lang meer op te wachten. Het is tijd voor de foldable electronics!

Wat zijn foldable electronics?

Lenovo introduceerde in 2016 al een conceptphone. Deze smartphone werd om de pols gevouwen, zonder schade of verlies van beeldkwaliteit. Een foldable device is dan ook niets anders dan de devices die je kent, zoals de tablet, tv en smartphone, alleen dan vouwbaar. Dan lijkt al heel gewoon, maar is natuurlijk weer een flinke revolutie op techgebied. Wat vooral bijzonder is, is dat zowel kleine als grote schermen buigbaar zijn. En dat brengt kansen met zich mee, zowel voor de particuliere als zakelijke markt.

Giganten als Apple, Samsung en Microsoft experimenteren al volop met deze nieuwe gadget. Maar waarom zou je zo’n foldable device willen?

De voordelen van een foldable device

Natuurlijk wil je als early adopter het eerste exemplaar hebben. Maar buiten dat het een exclusieve gadget is, zijn er nog meer voordelen:

  • Doordat je de vorm kunt veranderen zijn ze eenvoudig mee te nemen. De flexibiliteit neemt dus ook letterlijk toe.
  • Het beeldscherm is flexibel in grootte dus aan te passen aan iedere situatie.
  • Door de dikte en het gewicht is het scherm toepasbaar op verschillende oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan integratie met tafels, glazen panelen, deuren en zelfs auto’s.

Nadelen

  • Eerste devices hebben altijd grote pixelafstanden. De kwaliteit van het beeld zal dan ook doorontwikkeld moeten worden