Verslag ISE 2019: What’s new??

De verwachtingen zijn hoog

Onlangs werd de beurs ISE weer gehouden. De vier-daagse beurs is inmiddels het grootste event ter wereld op het gebied van AV en systeemintegratie. De Opera Domotica was uiteraard aanwezig op de beurs. De belangrijkste ontwikkelingen hebben we genoteerd in deze blog.

Samsung en Sony zorgen voor next level gaming

Samsung en Sony zetten beiden hoog in op de ontwikkeling van displays voor het bedrijfsleven. Deze displays zullen 8Kx2K ondersteunen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om deze displays te tonen aan een groot publiek in bijvoorbeeld een winkelcentrum, attractiepark, lobby, showroom of museum. Zeker omdat deze displays zowel horizontaal als verticaal vanuit een hoek van 180 graden te bekijken zijn.

De titel zegt het al, ook voor particulieren brengt het mogelijkheden met zich mee. Doordat de displays 8kx2k ondersteunen is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere Playstation 4 schermen in volle resolutie weer te geven. Met de Crestron NVX, de laatste techniek op het gebied van videodistributie, is het mogelijk om de Playstation of andere game console te centraliseren in bijvoorbeeld een patchkast en het (pixel perfect, in resoluties van 4k60 4:4:4) beeld te laten distribueren richting de displays, zonder enkele vertraging (latency). Dat laatste was juist een grote uitdaging als het gaat om gaming. Motion was vaak stroef en de game-ervaring daardoor belabberd. Die tijd is voorbij en de groei van gamerooms zal oplopen..

Crestron Home/PynG OS3: de revolutie in Domotica

Over Domotica wordt vaak gedacht dat het kostbaar maatwerk of juist zelfbedachte koppelingen en oplossingen zijn. Het product Crestron Home brengt daar verandering in en maakt de beste Domotica oplossing beschikbaar voor iedereen. Met name de auto configuratie is belangrijk voor de adoptie bij de grote publiek. Crestron Home leest namelijk alle aanwezige bediening en apparaten en configureert automatisch de verschillende ruimten en bedieningen. Het systeem is, door de gebruiker, eenvoudig uit te breiden met eigen scenario’s en scenes. Ook de integratie van licht, klimaat, audio, video en intercom is mogelijk.

Een mooie ontwikkeling waar je ons nog veel over zult horen.

Overig nieuws vanuit ISE 2019

De Sonos Amp gaat in de verkoop

Vanaf deze week zal de Sonos Amp in de verkoop gaan. Dit is een versterker met een vermogen van 125 Watt per kanaal. Ben je op zoek naar een laagdrempelige instap om je entertainmentsysteem uit te breiden? Dan biedt dit product mogelijkheden. Het aansluiten van speakers is zeer eenvoudig en de montagemogelijkheden zijn erg flexibel, gezien de grootte van het apparaat. Denk aan plaatsing op een muur of 19’’ patchkast.

De introductie van Morel’s PMC600

Bij het design van speakers is het de kunst om de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen en het ontwerp zo ondiep mogelijk te maken. Dat brengt namelijk veel mogelijkheden met zich mee als het gaat over de integratie van audio in het interieur. MOREL zit hier met de slimline speakers bovenop. Nu introduceren zijn de ronde PMC600 en rechthoekige PMW600, beiden met een diepte van 39mm en erg goed klinkend!

Crestron Horizon Keypads

De Crestron Horizon Keypads hebben een upgrade gehad en zijn voorzien subtiele achtergrond verlichting. Teksten worden hierdoor nog beter leesbaar in situaties met minder licht.