Wat brengt Crestron ons in 2018?

Crestron luistert naar gebruikers

Crestron, de marktleider op het vlak van home automation heeft onlangs een hele range aan producten voor de woonomgeving aangekondigd. Het gaat om gemotoriseerde shades (zoals jaloezieën en rolgordijnen), vernieuwde remote controls, meerdere keypads en Pyng videobesturing. Maar misschien nog wel belangrijker; Crestron komt ook met een DM 4K video distributiesysteem dat HDR en HDCP2.2 ondersteunt voor maximaal beeldresultaat. Ook staan er nieuwe oplossingen op de planning om audio en video via IP te streamen. Crestron heeft met deze oplossingen geluisterd naar de feedback van vele eindgebruikers. Goed nieuws dus!

Hoe ziet de roadmap van Crestron eruit?

De luxe shades

De Crestron shades zorgen ervoor dat je het licht op de gewenste manier binnen kunt laten komen. Ze zijn namelijk van twee zijden te besturen met een eenvoudige druk op de knop van je touchpad. Een bijzonder aanvulling, die in de lente van 2018 gepland staat, is de intelligentie achter deze shades. De “Horizontal Sheers” leveren namelijk feedback over het gebruik richting het Crestron bedieningssysteem. Zo weet je precies in welke stand de shades staan voor de perfecte balans van licht en donker.

De shades zijn vanaf januari verkrijgbaar.

DM XIO Director

Heb je meerdere NVX devices in de woonomgeving? Met de DM XIO Director van Crestron zorg je ervoor dat je alle devices kunt managen vanuit 1 interface. Er komen drie versies op de markt. Een 80 -en 160 punts en variant met een ongelimiteerd aantal punten. Vanuit een webbrowser houd je controle over alle aangesloten devices, zonder dat je bijzonder software hoeft te installeren. Zowel voor de particuliere als zakelijke markt een waardevol product.

De DM XIO Director is per januari 2018 beschikbaar.

Crestron DM 4KZ

De kwaliteit van beeld heeft over de afgelopen 10 jaren een enorme vlucht genomen. De DM lijn van Crestron startte ooit met 1080i, anno 2017 mogen we 4Kz alweer noteren. Met de DM 4KZ biedt Crestron 4K met HDR en HDCP2.2 aan. Voor bestaande gebruikers betekent dat een simpele vervanging van input-en outputkaart. De mediaroom kan dus gewoon worden geupdate in plaats van vernieuwd.

Ook de DM 4KZ staat gepland voor de lente van 2018

De Crestron remote controls

Natuurlijk is het prettig dat alle apparatuur vanaf 1 touchscreen wordt bediend. We spreken niet voor niets over home automation. Toch heeft Crestron de remote control weer weten te innoveren. Er is namelijk LED verlichting aangebracht onder de knoppen. In verschillende kleuren om de bediening nog gemakkelijker te maken, ook als de shades op standje donker staan. De buttons zijn allemaal te customizen en met het backlight dat is aangebracht raak je deze high-end afstandsbediening ook nooit meer kwijt.

Contact met de intercom? Dat kan gewoon met de afstandsbediening. Het bedienen van de poort of voordeur kan spraakgestuurd. Bedien je liever door te klikken, door het gebruik van duidelijke icoontjes is ook de gebruiksvriendelijkheid van de remote erop vooruit gegaan.

Verkrijgbaar? Jazeker! Vanaf de ISE zal de verkrijgbaarheid bekend zijn.
Ben je nieuwsgierig geworden naar al die updates? Schroom dan zeker niet om er bij ons eens naar te informeren!

Credits afbeeldingen: Crestron